مقالات لاندری

سختی مجاز آب دیگ بخار

سختی مجاز آب دیگ بخار

در استفاده از دیگ های آب بخار لازم است که به برخی نکات توجه شود. کیفیت آب دیگ بخار اهمیت زیادی در راهبری آن دارد. اهمیت این موضوع به این دلیل است که آب مورد استفاده اگر کیفیت مناسب را نداشته باشد، به هنگام استفاده آسیب های مختلفی به دیگ بخار وارد می شود. تاسیسات تولید بخار رابطه مستقیمی با کیفیت مطلوب آب گرم داشته و در صورت نداشتن کیفیت مطلوب، آسیب ها و خسارات سنگینی به دیگ بخار وارد می شود. این مطلب را تا انتها همراهی نمایید تا راجع به سختی مجاز آب دیگر بخار بیشتر بدانیم.

سختی مجاز آب دیگ بخار به چه شکل اندازه گیری می شود؟

کیفیت آب در نگهداری و بهره برداری و همچنین تعمیران دیگ بخار اهمیت زیادی دارد. بنابراین متخصصین در این زمینه توصیه می کنند این روند هر چند وقت یک بار باید مورد بررسی و آزمایش قرار بگیرد. برای این امر، استفاده از کیت ها به جهت اندازه گیری کیفیت شیمیایی آب مورد توجه است. کیت ها معمولا ارزان بوده و قیمت مناسبی دارند، همچنین در زمان کمی نتیجه را نشان می دهند. اما نکته این است که حضور بی خبر یون های مزاحم، موجب می شود برخی اوقات، نتیجه به اشتباه نشان داده شود.

به همین دلیل، در استفاده های مهم و زمان های حساس در کارخانه ها و صنایع، به جای کیت، نمونه ها در آزمایشکاه بررسی می شوند. نکته دیگر این که سختی بیش از اندازه آب داخل دیگ بخار، نقطه جوش آب را به هم زده و ممکن است مشکلاتی به وجود آورد. به همین دلیل سنجش مقدار سختی آب همیشه از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

سختی مجاز آب دیگ بخار

چه مواردی در اندازه گیری سختی آب مهم هستند؟

بررسی میزان سختی مجاز آب دیگ بخار نیاز به بررسی عوامل مختلفی دارد. این عوامل هر کدام در فواصل مشخص باید اندازه گیری شوند. بنابراین برای اندازه گیری سختی آب باید آزمایش ها و آنالیز های جداگانه ای انجام شود. در ادامه برخی از این موارد را با هم بررسی می کنیم:

  1. اندازه گیریph آب دیگ بخار: برای این که خوردگی در دستگاه ایجاد نشود، ph آب باید به شکل ثابت و قلیایی حفظ شود. این مقدار باید برای بویلر هایی که فشار پایین دارند بین 10.5 تا 12 باشد. مقدار کمتر یا بیشتر از این اعداد می تواند باعث وقوع پدیده خوردگی شود.
  2. اندازه گیری TDS دیگ بخار: این مورد نشان مقدار کل ذرات معلقی است که داخل آب بویلر وجود دارد. اندازه گیری این مقدار می تواند وضعیت سیستم را از نظر میزان زیر آب کشی سیستم، سیکل تغلیظ و امکان به وجود آمدن پدیده انتقال_ TDS های بیش از 6000 برای بویلر های فشار پایین_ گردد. این مقدار وابستگی زیادی به TDS آب ورودی دارد. این مقدار را می توان با مواد شیمیایی بهینه ساز کاهش داد.
  3. غلیان: غلیان در واقع به معنی تبدیل مقدار مشخصی از آب به بخار است. اگر حجم زیادی از آب به لوله بخار ورود پیدا کند، خسارات زیادی به پره های توربین وارد می شود. این قطره های آب تقریبا با سرعت 180 کیلومتر در ساعت رسیده و ممکن است آسیب زیادی به پره ها داشته باشد. غلیان معمولا در شرایط مختلفی اتفاق می افتد؛ ممکن است افتتاح دیگ با سطح آب بالا، بهره برداری دیگ با فشار پایین تر از حد نرمال آب، مشکلات ناشت گرفته از آب تغذیه و یا بهره برداری بیش از حد دیگ بخار، غلیان به وجود آید.

جمع بندی

سختی مجاز آب دیگ بخار می تواند مشکلات دیگری هم برای دستگاه به وجود آورد. پیشنهاد می کنیم برای خرید دستگاه و همچنین گرفتن مشاوره در این مورد، از مجموعه صنایع پاسارگاد کمک بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *